Home > Nieuws

Laatste nieuws

Unishore biedt identificatie en validatie van slangen met de Flamingo app

Bedrijven in de chemie, petrochemie, opslag en overslag maken veelvuldig gebruik van slangen om gas, vloeistof en vaste stof te transporteren. Als een slang ergens binnen het bedrijf wordt ingezet, dient de gebruiker 100% zeker te zijn dat de door hem geselecteerde slang, ook de slang is die voor de werkzaamheden gebruikt mag worden. Is die zekerheid er niet, dan is het een kwestie van tijd totdat er een incident plaatsvindt, met alle gevolgen van dien.

Nieuw ontwikkelde app maakt vierogen principe overbodig

Er zijn verschillende methodes om een dergelijke controle te doen. Het vierogen principe, waarbij een tweede medewerker een extra controle doet, wordt vaak toegepast, maar is tijdrovend en vertraagt het productieproces. Daarnaast komt het veelvuldig voor dat een slang niet geïdentificeerd kan worden, omdat een unieke ID ontbreekt of onleesbaar is. Tenslotte moet men door een papierwinkel bladeren om te achterhalen of de slang nog de juiste certificering heeft, gereinigd is, onbruikbaar beschadigd is of allang vervangen had moeten zijn. Een nieuw ontwikkelde app brengt hier verandering in.

Slangen identificeren met een tablet of smartphone

Imbema Asset Solutions ontwikkelde de Flamingo i.s.m. een concern in de op- en overslag. De app identificeert slangen die zijn voorzien van een speciale NFC-chip. Snel en eenvoudig door met een tablet of smartphone de chip uit te lezen. Dezelfde technologie waarmee u met uw bankpas contactloos betaalt. Flamingo toont op het scherm de informatie van de slang. In combinatie met een speciale module kan de app zelfs, op basis van een werkorder, een line up van slangen volledig valideren. Dat maakt het vierogen principe overbodig en worden menselijke fouten uitgesloten.

Flamingo app identificeert en valideert uw slangen

Gebruikshistorie en belangrijke documenten inzien via de backoffice

De Flamingo app registreert ook de gebruikshistorie van uw slang. Het geeft u antwoordt op de vraag, wie, waar, wanneer en voor welk proces een specifieke slang is gebruikt. De overzichtelijke backoffice van Flamingo biedt u de mogelijkheid om belangrijke documenten zoals certificaten aan slangen te koppelen. Met de Flamingo database veilig in de cloud, kunt u overal ter wereld, op een veilige manier uw slangendata inzien.

Meer informatie of een demo

Unishore, zusterbedrijf van Imbema Asset Solutions, biedt u de mogelijkheid om kennis te maken met Flamingo. Wilt u meer informatie? Kijk op de Flamingo website. Of doe online een demo aanvraag. U kunt ons natuurlijk ook bellen op 0223 - 635 852